"מה תרצי לעשות כשתהיי גדולה"?
שואלים הגדולים כל הזמן…
ההתעסקות בשאלה יכולה ללמד אותנו על הרצון של המבוגרים לסלול את דרכם של הילדים לתחום שירגישו בו מסופקים, תורמים ומאושרים.
מגיל צעיר מאוד אנו מתעסקים בשאלה מה ללמוד ומה לעשות, כאשר משנה לשנה אנו חווים שינויים רבים בתחומי התעסוקה- שינויים שמשתקפים בריבוי המקצועות, האפשרויות ומקצועות הלימוד.
ודווקא היום, כשנראה לנו שהכל פתוח ויש לנו בחירה רבה, דווקא אז קשה יותר לקבל וודאות לגבי מה שנכון והלחץ מהסביבה גובר ועולה בהתאם.
רעיון 'המגמות' התרחב מתוכנית "מרחבים" שפועלת בשכבה הצעירה, וצמח מתוך הבנה שבמקביל לרכישת ידע עיוני בתחומי הליב"ה, יש לספק לתלמידות את האפשרות להתנסות בתחומים שאינם כלולים בתוכנית הלימודים המוכרת.
עקרונות ודגשים:
- בחירה – עקרון הבחירה עובר כחוט השני מתוכנית 'מרחבים' וממשיך לתוכנית 'מגמות', אם כי בשונה מהשכבה הצעירה, ב'מגמות' הבחירה היא שנתית, מה שמאפשר לתלמידות לתרגל בחירה משמעותית לטווח הארוך.
- הכנה לעולם התעסוקה – בחירת התחומים היא בהתאם למקצועות הנדרשים בעולם התעסוקה העכשווי, במטרה לתת לתלמידות הזדמנות להתנסות בתחומים שנראים להן כאופק משמעותי בעתיד, ומתוך כך לדייק וללמוד על עצמן איפה נכון להן (או לא נכון) להשקיע ולהתמקד בעתיד.
- מקצועיות – הקורסים מלווים על ידי מורות מומחיות ומקצועיות בתחומן וזאת כדי לאפשר לתלמידות לקבל את המיטב מהתחום שבו יבחרו.
- תשלום – התוכנית בסבסוד מלא של בית הספר, למעט ציוד על פי הצורך שיעלה, בהתאם לתחום הנלמד.